Υλικά
- 4 κολοκυθάκια (χοντρά και μεγάλου μεγέθους)
- 1 καρότο (τριμμένο στον τρίφτη)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 200 γραμμάρια τυρί κατίκι
- 200 γραμμάρια άπαχο κρέμα (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες τους. Στη συνέχεια, τα κόβουμε στη μέση και κατά μήκος και αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος από το εσωτερικό τους.
Τα βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι για 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά μας: το κατίκι, το τυρί κρέμα (αν θέλουμε το βάζουμε), το τριμμένο καρότο και μαζί τον άνηθο και το σκόρδο.
Γεμίζουμε κάθε κολοκυθάκι με 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα, τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ίσα – ίσα να μαλακώσουν.