Υλικά

  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα χλιαρό
  • 150 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
  • 400 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτα
  • 1 αυγό
  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 16 γραμμάρια ξερή μαγιά
  • 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια γούβα μικρή στη μέση και προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη. Αυτή πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, το αυγό ελαφρά χτυπημένο και το γάλα χλιαρό.

Ανακατεύουμε το μείγμα σιγά – σιγά και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει εύπλαστο. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε λαδωμένο σκεύος και τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Μετά ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο 1 εκ .περίπου διαστάσεων ανάλογα με τις διαστάσεις της φόρμας μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κλασική φόρμα για κέικ με τρύπα 28 εκ.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Στρώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο φύλλο της ζύμης.

Τυλίγουμε σε ρολό από τη στενή πλευρά του φύλλου. Βάζουμε το ρολό στη φόρμα και ενώνουμε καλά τις άκρες να κολλήσουν.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα ακόμη να φουσκώσει μέσα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα, το πρώτο μισάωρο αερόθερμο και μετά πάνω κάτω.

Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη και ζάχαρη άχνη.