Υλικά

  • 230 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γραμμάρια έμμενταλ σε κύβους
  • 200 γραμμάρια πικάντικη γραβιέρα σε κύβους
  • 1 ποτηράκι kirsch (φρουτώδες άχρωμο μπράντι)
  • 2 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
  • ψωμί μαύρο μπαγιάτικο κομμένο σε μπουκιές
  • πιπέρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Παίρνουμε το ειδικό σκεύος για παρασκευή φοντί και το αλείφουμε με μια σκελίδα σκόρδο. Στη συνεχεία το βάζουμε σε ένα μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το κρασί να ζεσταθεί.

Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες, ρίχνουμε τους κύβους τυριών, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε αργά- αργά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι τα τυριά να αποκτήσουν μαζί με το κρασί μια κρεμώδη υφή.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο kirsch και το ρίχνουμε στην κρέμα τυριών ώστε να δέσει το μείγμα μας. Μεταφέρουμε το σκεύος στο τραπέζι και το βάζουμε στο ειδικό καμινέτο σε χαμηλή φωτιά.