Υλικά

  • Για τη βάση
  • 160 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • Για τη γέμιση
  • 400 γραμμάρια ταχίνι
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 400 γραμμάρια κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 400 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • Για το σερβίρισμα
  • σκόνη κακάο για πασπάλισμα

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για τη βάση

Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με το σύρμα. Με αυτό το μείγμα βγαίνουν περίπου 5 δίσκοι διαμέτρου 20 εκ. και πάχους 0,5 εκ.

Ψήνουμε το μείγμα της βάσης στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 12 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αναμειγνύουμε πολύ καλά ανακατεύοντας και προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Για τη συναρμολόγηση γέμισης – βάσης

Σε ένα τσέρκι 20 εκ. τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο, απλώνουμε μία δόση κρέμας και καλύπτουμε με το δεύτερο δίσκο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους δίσκους και την υπόλοιπη κρέμα.

Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με όση κρέμα έχει απομείνει την οποία απλώνουμε και περιφερειακά. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Πασπαλίζουμε με κακάο και γαρνίρουμε με ζαχαρωμένα λουλούδια.