Υλικά
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- ξύσμα λεμονιού
- λίγο λικέρ της αρέσκειας σας
- 200 γραμμάρια μαρμελάδα της αρέσκειας σας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ολόκληρο αυγό και 2 κρόκοι
- 150 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τα αβγά. Αφού δουλέψετε καλά το μείγμα, ανοίγετε φύλλο με πάχος γύρω στα 7-8 χιλιοστά και με μια μεγάλη κουπ-πατ σε σχήμα κύκλου κόβετε τη ζύμη.
Στις μισές από αυτές, κόβετε με μια μικρότερη κουπ-πατ, ένα μικρότερο κύκλο στο κέντρο τους ώστε να σας προκύψουν ο δεύτερος κύκλος μπισκότου.
Βάζετε από ένα μικρό μπαλάκι μαρμελάδα στα μεγάλα και ολόκληρα κυκλικά μπισκότα, στο κέντρο τους.
Ρίχνετε πάνω τους τα μικρά κυκλικά μπισκότα, ώστε να φαίνεται στο κέντρο ένας κύκλος από μαρμελάδα. Φροντίζετε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα.
Βάζετε τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς με πάνω και κάτω αντίσταση, για 10 λεπτά.
Ταιριάζει πάρα πολύ με μαρμελάδα κεράσι.