Υλικά
- 4 μήλα
- 200 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- 100 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
- 1½ ποτήρι ζάχαρη
- 3 κουταλιές βούτυρο
- Χυμός 1 πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τα μήλα και προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Κόβουμε τα φύλλα σε πλατιές λωρίδες. Βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο, βάζουμε αρκετή γέμιση και το τυλίγουμε κατά μήκος, σαν φλογέρα.
Τοποθετούμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τέλος, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Προαιρετικά σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι ή κρέμα καραμελέ.