Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- 4 πατάτες βρασμένες
- 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- χυμό από μισό λεμόνι
- 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 10 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ξερό 1 κουταλάκι του γλυκού)
- 1 κουταλάκι κοκκινοπίπερο
- μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 35 λεπτά και ρίχνουμε αλατοπίπερο.
Αφού μαλακώσουν τις περνάμε στο μύλο ή μπλέντερ για να κάνουμε πουρέ και τις θρυμματίζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Σ’ αυτό προσθέτουμε το τριμμένο καρότο ωμό, λίγο πιπέρι, κόκκινοπίπερο, αλάτι και το χυμό ενός λεμονιού.
Πλάθουμε μπαλάκια με αυτό τον πουρέ.
Σε μια γαβάθα προσθέτουμε στο γιαούρτι λίγο λάδι, πιπέρι, το φρεσκοτριμμένο σκόρδο και χτυπάμε με ένα χτυπητήρι για να ενωθούν καλά τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με δυόσμο. Στρώνουμε σε κάθε πιάτο από τρεις μπάλες ανά άτομο.