Υλικά
- Για τη ζύμη
- Μισό κιλό ζύμη σφολιάτας
- Για τη γέμιση
- 20 γραμμάρια μαλακό αλεύρι
- 400 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κρόκος αυγού
- 20 ml ρούμι
- 50 γραμμάρια αμύγδαλόσκονη
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τον κρόκο και έπειτα το ρούμι. Μόλις απορροφηθούν καλά τα υγρά, ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη και το αλεύρι και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένο.
Για τη ζύμη
Κόβουμε τη ζύμη σφολιάτας σε δίσκους διαμέτρου 24 εκατοστών και απλώνουμε στον έναν τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο τη γέμιση και πιέζουμε περιμετρικά τις άκρες των 2 φύλλων να κολλήσουν.
Χαράζουμε με ένα μαχαίρι γραμμές από το κέντρο προς τα έξω σε σχήμα βεντάλιας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.
Όταν κρυώσει η πίτα την αλείφουμε με μαρμελάδα βατόμουρο!