Υλικά
- 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα
- 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 6 αβγά
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα σε κομμάτια και τέλος, τη ζάχαρη. Όταν λιώσει το βούτυρο, με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα. Θέλει προσοχή, να μην κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο, γι’ αυτό και τη προσθέτουμε τελευταία. Όταν πια σχηματιστεί μια σοκολατένια σάλτσα, κατεβάζουμε από την εστία.
Μεταφέρουμε τη γλυκιά σως στον κάδο του μίξερ και αρχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και τα αβγά ένα-ένα. Χτυπάμε λίγη ώρα, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός.
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε μια φόρμα στρογγυλή για κέικ και την αλευρώνουμε ελαφρώς. Περνάμε το χυλό στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω – κάτω) για 17 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, μετά το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.