Υλικά
- 1 μεγάλο πράσο
- 1 ματσάκι σέλινο
- 1/2 κιλό μοσχάρι κατά προτίμηση ποντίκι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο τσίλι
- 1 κούπα καφέ ρύζι γλασέ
- λάδι
- 1 λάχανο μικρό
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 ντομάτες
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής κόβουμε το λάχανο κατά μήκος σε μικρές λωρίδες ενώ τις πιπεριές και όλα τα λαχανικά σε ροδέλες. Γεμίζουμε τον πάτο της κατσαρόλας με λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το μοσχάρι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να πάει παντού το λάδι. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες.
Ένα τέταρτο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε το ρύζι και περιμένουμε μέχρι να μελώσουν τα υλικά.