Υλικά

  • 500 ml ημίγλυκο κόκκινο κρασί
  • 1 λίτρο νερό
  • 4 φακελάκια τσάι πράσινο
  • 2 ξυλάκι κανέλας
  • 6 καρφάκια γαρύφαλλο
  • Φλούδα από μισό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
  • Καστανή ζάχαρη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το κρασί σε κατσαρόλα, χωρίς όμως να το αφήσουμε να βράσει. Προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τη φλούδα λεμονιού, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε ένα λίτρο νερό και προσθέτουμε τα 4 φακελάκια από το πράσινο τσάι. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά για να βγάλει τα αρώματά του.

Αδειάζουμε το τσάι στην κατσαρόλα με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν όλα τα υλικά μια βράση. Σερβίρουμε μαζί με μερικά κομματάκια αμυγδάλου και τη φλούδα λεμονιού ή αν θέλουμε σουρώνουμε.

Πίνεται ευχάριστα και σκέτο ή αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη μαύρη ζάχαρη.