Υλικά

  • 60 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 150 γραμμάρια ροκφόρ κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 600 γραμμάρια πράσινες σαλάτες (αϊσμπεργκ, σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, κόκκινη λόλα, άνηθο)
  • 1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο

sidagi.gr


Εκτέλεση
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε το μπαλσάμικο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Το αποσύρετε από τη φωτιά. Με ένα σέικερ χτυπάτε το ελαιόλαδο μαζί με το μείγμα μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι.

Σε μια σαλατιέρα βάζετε τα καθαρά πράσινα φύλλα των λαχανικών ανακατεμένα. Σκορπάτε από πάνω τα κομματάκια του αχλαδιού, του ροκφόρ και πασπαλίζετε με τη καρυδόψιχα. Φυλάξτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα σκεπασμένη. Περιχύνετε τη σαλάτα με το μείγμα της σάλτσας πριν σερβίρετε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr