Υλικά
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κύμινο και το μπούκοβο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα καρότα, τις φακές, το ζωμό και το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν οι φακές.
Κρατάμε τέσσερις κουταλιές στην άκρη και περνάμε την υπόλοιπη σούπα από το μπλέντερ. Σερβίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι, λίγο ψιλοκομμένο κόλιαντρο και τις φακές με τα καρότα που κρατήσαμε στην άκρη.
Υλικά
Για 4 άτομα
140 γραμ. φακές μέτριες
600 γραμ. καρότα χοντροτριμμένα
1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
150 ml γάλα
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές του γλυκού κύμινο