Υλικά
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια. Ακόμη, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και στύβουμε το λεμόνι.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μαϊντανό και τις σουπιές στην κατσαρόλα, χωρίς νερό ή λάδι, επειδή οι σουπιές θα βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις ζεσταθούν λιγάκι, ρίχνουμε το λάδι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το φαγητό για λίγο.
Δύο με τρία λεπτά μετά προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε τις σουπιές να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά.
Το αλάτι το βάζουμε στο τέλος του μαγειρέματος για να μην σφίξει το φαγητό. Επίσης, βάζουμε πιπέρι και σβήνουμε το φαγητό με το λεμόνι. Ανακατεύουμε για να πάει παντού και σερβίρουμε.
Υλικά
Για 2-4 άτομα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό σουπιές
3 ματσάκια μαϊντανό
1 ποτήρι νερό
1,5 λεμόνι