Υλικά
- Για 6 άτομα
- 4 μπανάνες
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού χυμός λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
- 6 μπισκότα τύπου Digestive
- 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ανάλατα
- 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο
- Λίγη ζάχαρη
Σερβίρουμε ζεστό με παγωτό ή σαντιγί!
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με λευκή ζάχαρη. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις απλώνουμε στο σκεύος. Τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τις πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη βρώμη και το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες και ψήνουμε το γλυκό για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.