Υλικά

  • Για 8-10 άτομα:
  • 260 γρ. πορτοκάλι πούλμπα (βλέπε εκτέλεση)
  • 250.γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 5 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 1 κ.γ. μαχλέπι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Μια χριστουγεννιάτικη συνταγή με υπέροχη γεύση πορτοκάλι για εσάς και τους καλεσμένους σας!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C βαθμούς, εν συνεχεία παίρνουμε 3 πορτοκάλια και τα πλένουμε καλά, κατόπιν τα προσθέτουμε και τα βράζουμε για μία ώρα, Αφού δούμε ότι έχουν μαλακώσει τα κόβουμε σε κομμάτια (μαζί με τη φλούδα) αφαιρούμε και τα κουκούτσια, αμέσως μετά τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά και ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο.

Στο μίξερ κτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ανακατεύουμε με το μείγμα απ’ το πορτοκάλι, στο ίδιο μπολ με το μείγμα μας και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το μαχλέπι και το μαστιχέλαιο.

Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα τσέρκι ή ταψί υψηλό διαμέτρου 26 εκ. (Υπόψιν το φλουρί). Κατόπιν τοποθετούμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 170οC για μία ώρα. Αν δείτε πως δεν είναι έτοιμα στη 1 ώρα ψήνετε λίγο ακόμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πάνω απ’ τη βασιλόπιτα μας.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή σας Όρεξη!

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr