Υλικά
Πόσο δύσκολο είναι πια να βάλεις τα πράγματα στο ψυγείο, θα διαμαρτυρηθεί κανείς. Ανοίγεις την πόρτα, τα στοιβάζεις μέσα και τέλειωσες! Μόνο που αν το κάνεις αυτό τα τρόφιμα θα χαλάσουν πιο γρήγορα, καθώς ακόμα και το ψυγείο έχει τους κανόνες του. Και κάποιοι είναι απαράβατοι. Αποθηκεύοντάς τα σωστά στις κατάλληλες θέσεις κερδίζεις μερικές μέρες περισσότερο σε κάθε τρόφιμο. Και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο πως τίποτα δεν θα υπονομεύσει την καλή σου την υγεία. Ζεστά περισσεύματα και σούπες, για παράδειγμα, τα βάζουμε υποχρεωτικά στο πάνω ράφι. Η θερμότητα ανεβαίνει πάντα προς τα πάνω και σε χαμηλότερες θέσεις θα επηρεάσει ό,τι βρίσκεται ψηλότερα. Το ωμό κρέας το αποθηκεύουμε στα συρτάρια του ψυγείου που μπορείς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία (στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία). Αν το ψυγείο μας δεν έχει τέτοια διαμερίσματα, καλό είναι να ρίξουμε τη θερμοκρασία όλης της συντήρησης για όσο θα παραμείνει το ωμό κρέας εντός της. Γαλακτοκομικά και αυγά: Τα αποθηκεύουμε στο εσωτερικό του ψυγείου και ποτέ στην πόρτα. Το ανοιγοκλείσιμο της πόρτας αυξάνει τη θερμοκρασία σε εκείνο το σημείο και τόσο τα γαλακτοκομικά όσο και τα αυγά είναι πολύ ευαίσθητα στις αυξομειώσεις του υδραργύρου. Λαχανικά και φρούτα, πάντα στη φρουτολεκάνη. Αν δεν χωράνε όλα, αποθηκεύουμε τα υπόλοιπα στο συρτάρι ακριβώς από πάνω της. Όσο για την πόρτα του ψυγείου, τοποθετούμε αποκλειστικά ό,τι δεν αλλοιώνεται. Όπως τα αναψυκτικά και την κέτσαπ…