Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ. σ. βαλσαμικό ξύδι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
  • 3 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 2 μέτριες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το βαλσάμικο ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές στη μαρινάδα με σάλτσα σόγιας. Μαρινάρετε για περίπου 45 λεπτά.
  2. Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά και λαδώστε την ελαφρά. Αφαιρέστε τα λαχανικά από τη μαρινάδα, τινάζοντας την περίσσεια.
  3. Ψήστε τα λαχανικά στην προθερμασμένη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν, 10 έως 15 λεπτά, αλείφοντας με τη μαρινάδα.
  4. Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα λαχανικά σε πιατέλα και σερβίρετε με την υπόλοιπη μαρινάδα.