Υλικά

  • 1 φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/4 φλ. τσαγιού σπανάκι χοντροκομμένο, ή ανάλογα με τη γεύση
  • 1/4 ντομάτα, χωρίς σπόρους και σε κύβους
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο, ή ανάλογα με τη γεύση
  • 1 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι, ή ανάλογα με τη γεύση
  • 1 φέτα μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη, ή ανάλογα με τη γεύση
  • Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ σε δυνατή φωτιά.
  2. Τοποθετήστε τον μπακαλιάρο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και προσθέστε αλάτι, μαύρο πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Καλύψτε τον μπακαλιάρο με σπανάκι, ντομάτα και κρεμμύδι και αλατοπιπερώστε ξανά με αλάτι και μαύρο πιπέρι.
  3. Περιχύστε τον μπακαλιάρο με ελαιόλαδο και βαλσάμικο και προσθέστε από πάνω το τυρί μοτσαρέλα. Διπλώστε το αλουμινόχαρτο πάνω από τον μπακαλιάρο, δημιουργώντας ένα πακέτο, και σφίξτε τις άκρες μεταξύ τους για να σφραγίσουν.
  4. Μαγειρέψτε στο προθερμασμένο γκριλ μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 7 έως 9 λεπτά.