Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 250 γρ. φρέσκα φασολάκια, κομμένα
  • 4 αυγά βραστά, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ή/και άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Για τη σάλτσα:
  • 3 κ. σ. μαγιονέζα
  • 2 κ. σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ. σ. μέλι ή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κ. σ. μουστάρδα
  • Ξύσμα και χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 1/4 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τη μαγιονέζα, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ρίξτε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι- δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα, αν χρειάζεται. Αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό. Προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε 4-5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες και τα φασολάκια να μαλακώσουν μόλις και μετά βίας. Σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
  3. Προσθέστε τις πατάτες, τα φασολάκια και τα βραστά αυγά στο μπολ με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε για να καλυφθούν. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Ανακατέψτε με μαϊντανό και φρέσκο σχοινόπρασο ή/και άνηθο και σερβίρετε.