Υλικά
- 750 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, σε κύβους
- 2 φλ. τσαγιού μανιτάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 2 κ. γλ. πάπρικα
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. ζυμαρικά farfalle
- 150 γρ. σπανάκι
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και ροδίστε το -φροντίστε να ψηθεί μέχρι μέσα. Αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη.
- Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε το για 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατέψτε για να ενσωματωθούν με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε θυμάρι και πάπρικα. Ανακατέψτε για να αλατοπιπερώσετε ομοιόμορφα.
- Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Αφήστε το να πάρει μια βράση και προσθέστε τα ζυμαρικά.
- Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να ανακατεύετε κάθε 1- 2 λεπτά για να μη σβολιάσουν τα ζυμαρικά. (Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερος σε αυτή τη συνταγή από ό,τι όταν τα ζυμαρικά βράζουν σε νερό).
- Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, προσθέστε το σπανάκι και το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι το σπανάκι να μαγειρευτεί και να ενσωματωθεί.
- Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά και να μείνει μια λεία σάλτσα.
- Συμπληρώστε με επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε.