Υλικά
- 1 κιλό κιμά από άπαχο κοτόπουλο
- 2 κ. σ. μαγιονέζα με ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 4 ψωμάκια ολικής άλεσης, χωρισμένα σε δύο μέρη
- 2 φλ. τσαγιού ρόκα, σπανάκι ή ανάμεικτα χόρτα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαγιονέζα, τις λιαστές ντομάτες, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώστε με μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι και αφήστε στην άκρη.
- Προθερμάνετε μια σχάρα ή ένα τηγάνι.
- Συνδυάστε τον κιμά κοτόπουλου με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε απαλά.
- Χωρίς να παραδουλεύετε το κρέας, σχηματίστε τέσσερα μπιφτέκια μέχρι το κοτόπουλο να δέσει.
- Όταν η σχάρα ή το τηγάνι είναι καυτό (αν χρησιμοποιείτε τηγάνι, προσθέστε λίγο λάδι), προσθέστε τα μπιφτέκια.
- Μαγειρέψτε από τη μία πλευρά για 5 έως 6 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα.
- Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για άλλα 3 έως 4 λεπτά, μέχρι τα μπιφτέκια να είναι σφιχτά, αλλά ελαφρώς μαλακά στο άγγιγμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.
- Αφαιρέστε τα μπιφτέκια. Ενώ η σχάρα ή το τηγάνι είναι καυτό, φρυγανίστε τα ψωμάκια.
- Στρώστε τα κάτω ψωμάκια με τη ρόκα, βάλτε από πάνω από ένα μπιφτέκι και.
- Καλύψτε με τις κορυφές των ψωμιών και σερβίρετε.