Υλικά

  • 1 μέτρια πατάτα βρασμένη
  • 4 μπουκετάκια μπρόκολου βρασμένα
  • 1 αυγό
  • Μια χούφτα τριμμένο τυρί, παρμεζάνα ή τσένταρ

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το μαγειρεμένο μπρόκολο και τις πατάτες σε ένα μπολ.
  2. Πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι ή έναν πολτοποιητή πατάτας.
  3. Προσθέστε το τυρί και το αυγό και ανακατέψτε (Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες).
  4. Ζεστάνετε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  5. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα για κάθε τηγανίτα και ψήστε μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει όμορφα (προσαρμόζοντας τη θερμοκρασία αν ροδίσει πολύ γρήγορα).
  6. Αναποδογυρίστε και ψήστε από την άλλη πλευρά.
  7. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο πριν σερβίρετε.