Υλικά

  • 2 φιλέτα φρέσκου σολομού, με την πέτσα
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • 1/2 κιλό φρέσκα σπαράγγια, κομμένα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/4 κ. γλ. ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Τοποθετήστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω στη μία πλευρά ενός ταψιού. Προσθέστε τα σπαράγγια στην άλλη πλευρά του ταψιού. Περιχύστε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το σολομό και τα σπαράγγια και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Ψήστε 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να ψηθεί και να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι και τα σπαράγγια να είναι τρυφερά.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη φλούδα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
  5. Σερβίρετε με τον ψητό σολομό και τα σπαράγγια. Αν θέλετε, προσθέστε επιπλέον μαϊντανό.