Υλικά
- 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 πορτοκάλι
- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού ή χυμό από δύο πορτοκάλια
- 3 μέτριες χρυσές ή κίτρινες πατάτες
- 2 στελέχη φρέσκου δενδρολίβανου
- 6 στελέχη φρέσκου θυμαριού
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Λιώστε το βούτυρο στη φωτιά και συνδυάστε το με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε.
- Ρίξτε το μισό από το μείγμα λιωμένου βουτύρου/χυμού πορτοκαλιού σε ένα πυρέξ και τοποθετήστε το κοτόπουλο. Περιχύστε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο μισό από το λιωμένο βούτυρο/χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα.
- Κόψτε τις πατάτες, τοποθετήστε τις γύρω από το κοτόπουλό σας και πασπαλίστε με δενδρολίβανο και θυμάρι.
- Ψήστε για 1 έως 1 1/2 ώρα.