Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού ή χυμό από δύο πορτοκάλια
  • 3 μέτριες χρυσές ή κίτρινες πατάτες
  • 2 στελέχη φρέσκου δενδρολίβανου
  • 6 στελέχη φρέσκου θυμαριού
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Λιώστε το βούτυρο στη φωτιά και συνδυάστε το με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε.
  3. Ρίξτε το μισό από το μείγμα λιωμένου βουτύρου/χυμού πορτοκαλιού σε ένα πυρέξ και τοποθετήστε το κοτόπουλο. Περιχύστε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο μισό από το λιωμένο βούτυρο/χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα.
  4. Κόψτε τις πατάτες, τοποθετήστε τις γύρω από το κοτόπουλό σας και πασπαλίστε με δενδρολίβανο και θυμάρι.
  5. Ψήστε για 1 έως 1 1/2 ώρα.