Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κομμάτια
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 700 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέστε την κολοκύθα και συνεχίστε το μαγείρεμα για 8- 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να παίρνει χρώμα.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να πάρει βράση και σιγοβράστε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει πολύ η κολοκύθα.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια πολτοποιήστε με ένα μπλέντερ χειρός.
- Για μια ιδιαίτερα βελούδινη υφή μπορείτε να περάσετε τη σούπα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο.