Υλικά
- 100 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. σπανάκι
- 75 γρ. τυρί κρέμα
- Ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμονιού
- 75 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε φέτες
- Λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ταυτόχρονα, ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε το σκόρδο για 1- 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το ξύσμα και το χυμό μεμονιού και λίγο μαύρο πιπέρι.
- Σουρώστε τα ζυμαρικά, αλλά κρατήστε μερικές κουταλιές από το νερό τους.
- Προσθέστε τον σολομό, τον βασιλικό και τα ζυμαρικά στη σάλτσα, μαζί με το νερό. Ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τη γεύση, πριν σερβίρετε.