Υλικά
- 1 λίτρο παγωτό βανίλια
- 3 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα δημητριακά καλαμποκιού
- 1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
- 3 ασπράδια αυγών
- 2 λίτρα λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Χωρίστε οκτώ μπάλες παγωτού μεγέθους 1/2 φλιτζανιού. Τοποθετήστε σε ένα ταψί και καταψύξτε μέχρι να σταθεροποιηθούν, περίπου 1 ώρα.
- Ανακατέψτε τα δημητριακά και την κανέλα σε ένα ρηχό πιάτο και χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρατέψουν σε ένα ξεχωριστό μπολ.
- Κυλήστε τις μπάλες παγωτού στα ασπράδια αυγών και στη συνέχεια στα δημητριακά, καλύπτοντας πλήρως το παγωτό. Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο. Καταψύξτε ξανά μέχρι να σταθεροποιηθεί, περίπου 3 ώρες.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι ή σε μια μεγάλη, κατσαρόλα στους 190 βαθμούς.
- Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, τηγανίστε 1 ή 2 μπάλες παγωτού κάθε φορά στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα, για 10 έως 15 δευτερόλεπτα. Σουρώστε γρήγορα σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αμέσως.