Υλικά
- 20 μεγάλα άψητα κοχύλια ζυμαρικών
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 420 γρ. τυρί ρικότα
- 2 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο (της αρεσκείας σας), χωρισμένα
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 φλ. τσαγιού πέστο
- 1 μεγάλο αυγό
- 500 γρ. σάλτσα
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente, σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη ρικότα, 1-1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, την παρμεζάνα, το πέστο, το αυγό και το μισό μείγμα από τον κιμά.
- Απλώστε 3/4 φλιτζανιού από την σάλτσα σε ένα λαδωμένο πυρέξ, γεμίστε τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριών- κιμά και τοποθετήστε τα στο ταψί. Ανακατέψτε τον κιμά με τη σάλτσα και περιχύστε τα κοχύλια. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Αφαιρέστε από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για 40 λεπτά. Αφαιρέστε το κάλυμμα και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, 5- 10 λεπτά ακόμα.