Υλικά

  • 2 πλάτες αρνιού
  • 8 κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα στη μέση
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο, συν επιπλέον για να περιχύσετε
  • 2 κ. σ. κάπαρη αλατισμένη, ξεπλυμένη, στραγγισμένη
  • 4 κλωναράκια δεντρολίβανου, μόνο τα φύλλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού
  • 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα μέντας
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ. σ. σούπας ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα φιστίκια

Εκτέλεση

  1. Για την κρούστα: Τοποθετήστε την κάπαρη, τα μυρωδικά, το σκόρδο, τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και μια γενναία ποσότητα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε για 1 λεπτό. Προσθέστε τα φιστίκια και επεξεργαστείτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε τη μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώστε το αρνί και μετά σε 2 δόσεις, σοτάρετε, γυρίζοντας, για 1 λεπτό από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και μετά απλώστε την κρούστα σε κάθε πλάτη αρνιού.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  4. Τοποθετήστε τα εσαλότ σε ένα ταψί, περιχύστε με λάδι και τοποθετήστε από πάνω το αρνί. Ψήστε για 35 λεπτά για medium-rare ή μέχρι να ψηθεί το κρέας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  5. Κόψτε το αρνί και σερβίρετε με τα κρεμμύδια εσαλότ.