Υλικά
- 2 πλάτες αρνιού
- 8 κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα στη μέση
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο, συν επιπλέον για να περιχύσετε
- 2 κ. σ. κάπαρη αλατισμένη, ξεπλυμένη, στραγγισμένη
- 4 κλωναράκια δεντρολίβανου, μόνο τα φύλλα
- 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού
- 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα μέντας
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ. σ. σούπας ελαιόλαδο
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 100 γρ. ψιλοκομμένα φιστίκια
Εκτέλεση
- Για την κρούστα: Τοποθετήστε την κάπαρη, τα μυρωδικά, το σκόρδο, τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και μια γενναία ποσότητα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε για 1 λεπτό. Προσθέστε τα φιστίκια και επεξεργαστείτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη.
- Ζεστάνετε τη μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώστε το αρνί και μετά σε 2 δόσεις, σοτάρετε, γυρίζοντας, για 1 λεπτό από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και μετά απλώστε την κρούστα σε κάθε πλάτη αρνιού.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τα εσαλότ σε ένα ταψί, περιχύστε με λάδι και τοποθετήστε από πάνω το αρνί. Ψήστε για 35 λεπτά για medium-rare ή μέχρι να ψηθεί το κρέας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Κόψτε το αρνί και σερβίρετε με τα κρεμμύδια εσαλότ.