Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 7 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού, χωρισμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 φλ. τσαγιού κράνμπερι, φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα σας. Στη συνέχεια, ρίξτε στο μπολ την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα μίξερ χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Προσθέστε σιγά σιγά τα ξηρά υλικά στο μείγμα των αυγών.
- Προσθέστε το γάλα στη ζύμη μαζί με το 1/4 χυμό πορτοκαλιού, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί και, τέλος, ανακατέψτε ελαφρώς τα κράνμπερι.
- Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί για 12 μάφιν και ρίξτε το μείγμα γεμίζοντας κάθε θήκη καλά μέχρι πάνω.
- Ψήστε τα μάφιν στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο τους και αφήστε να κρυώσουν καλά.
- Χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο και περιχύστε πάνω από τα μάφινς.
- Αφήστε το γλάσο να δέσει για περίπου 5 λεπτά πριν απολαύσετε το γλυκό σας.