Υλικά

  • 450 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακό
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 κ. γλ. αλεσμένο τζίντζερ, κοσκινισμένο
  • 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), ελαφρώς χτυπημένα
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε ελαφρώς με λάδι μια στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
  2. Βάλτε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μην αφήσετε το μπολ να ακουμπήσει το νερό) και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  3. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το κρύο μείγμα σοκολάτας και, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σύρμα ή σπάτουλα, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Αδειάστε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
  5. Αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά και μετά αναποδογυρίστε το σε μία σχάρα για να κρυώσει εντελώς.