Υλικά
- 4 φλ. τσαγιού μαρούλι
- 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 1/2 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 250 γρ. σταφύλι ή ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ. τσαγιού ελιές, κομμένες σε φέτες
- 1/3 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες
- 5- 6 κ. σ. φέτα τριμμένη
- Για το ντρέσινγκ λεμονιού: 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί, 2 κ. σ. νερό, 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο, 2 κ. σ. ρίγανη ξερή, 1 κ. σ. αποξηραμένο βασιλικό, 1/2 κ. σ. αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε και ξεπλένετε με κρύο νερό για να φύγει η θερμότητα και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάστε το ντρέσινγκ λεμονιού, ανακατεύοντας μαζί όλα τα υλικά σε ένα βάζο ή ένα μπολ.
- Προσθέστε τα υλικά της σαλάτας στη σαλατιέρα μαζί με τα ζυμαρικά και περιχύστε με το ντρέσινγκ λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν όλα ομοιόμορφα, αλατοπιρώστε αν θέλετε και σερβίρετε.