Υλικά
- 4 κρόκοι αυγών
- 4 αυγά
- 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 βάση τάρτας προψημένη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ετοιμάστε την κρέμα λεμόνι ανακατεύοντας τους κρόκους των αυγών, τα ολόκληρα αυγά, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού σε μπεν μαρί -ένα μεγάλο μπολ τοποθετημένο πάνω από ένα μαγειρικό σκεύος με ζεστό νερό που σιγοβράζει.
- Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει.
- Αδειάστε την κρέμα λεμόνι στην προψημένη βάση τάρτας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 6 λεπτά.
- Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν την πασπαλίσετε (προαιρετικά) με ζάχαρη άχνη.