Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1/4 φλ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κ. γλ. αποξηραμένος βασιλικός
- 1 κ. γλ. αποξηραμένος άνηθος
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
- Προσθέστε τα 4 φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί και καλύψτε μια με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
- Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι πράσινες ελιές, 1/2 κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες και 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση γύρω από τον μπακαλιάρο.
- Πασπαλίστε με το βασιλικό, τον άνηθο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 62 βαθμών.
- Σερβίρετε με επιπλέον φέτες λεμονιού.