Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένος βασιλικός
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένος άνηθος
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
  2. Προσθέστε τα 4 φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί και καλύψτε μια με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
  3. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι πράσινες ελιές, 1/2 κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες και 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση γύρω από τον μπακαλιάρο.
  4. Πασπαλίστε με το βασιλικό, τον άνηθο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 62 βαθμών.
  6. Σερβίρετε με επιπλέον φέτες λεμονιού.