Υλικά
- 2×400 ml κουτιά κρέμα καρύδας με πλήρη λιπαρά ή γάλα καρύδας
- 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ. σ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 20 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
- Επιπλέον τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε την κρέμα σε ένα μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπήστε σε δυνατή ένταση χρησιμοποιώντας ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και κρεμώδες, περίπου για 1- 2 λεπτά. Κρατήστε περίπου 4 κουταλιές της σούπας από την σαντιγί για να τη χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη στο σερβίρισμα και αφήστε στην άκρη.
- Προσθέστε τη σκόνη κακάο και το αλάτι μέσα στην κρέμα και χτυπήστε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει το μείγμα. Ρίξτε και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατέψτε.
- Ανάλογα με το γάλα καρύδας που χρησιμοποιείτε, η μους θα σχηματιστεί σχεδόν αμέσως μόλις αναμειχθεί η σκόνη κακάο. Αν όχι, τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
- Απλώστε τη σαντιγί που κρατήσατε πάνω από τη μους και πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα.