Υλικά
- 225 γρ. ζυμαρικά βρασμένα
- 1 φλ. τσαγιού μπουκετάκια μπρόκολου στον ατμό
- 1/2 φλ. τσαγιού καρότο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκος μαϊντανός
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ντοματίνια
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το μπρόκολο, τα καρότα, το κόκκινο κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
- Σε ένα μικρό μπολ τοποθετήστε το ελαιόλαδο, το ξύδι από κόκκινο κρασί, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε να ενωθούν.
- Περιχύστε με το dressing τη σαλάτα ζυμαρικών και ανακατέψτε μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
- Μεταφέρετε τη σαλάτα ζυμαρικών σε 4 δοχεία και διατηρήστε στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.