Υλικά

  • 900 γρ. παϊδάκια αρνίσια
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. σ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένη μουστάρδα
  • 1/4 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι
  • Για της σος μπάρμπεκιου: 1 1/2 φλ. τσαγιού κέτσαπ, 1 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη, 1/2 φλ. τσαγιού νερό, 1/4 φλ. τσαγιού μηλόξυδο, 1 κ. σ. σάλτσα Worcestershire, 1 κ. σ. μελάσα, 1 κ. γλ. αλάτι, 1/2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου, 1/2 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού, 1/4 κ. γλ. αλεσμένη μουστάρδα, 1/4 κ. γλ.  πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 300 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, το πιπέρι, την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδας και το καγιέν. Αλείψτε το μείγμα σε όλα τα παϊδάκια και τοποθετήστε τα σε έτοιμο ταψί. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν πολύ, περίπου 2 ώρες.
  3. Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου: Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακτέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας. Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει, για 1 ώρα.
  4. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από τα παϊδάκια και αλείψτε και τις δύο πλευρές με την σπιτική σος μπάρμπεκιου. Ψήστε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να καραμελώνει, 2 με 4 λεπτά.