Υλικά
- 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες
- 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. φέτα, σε κύβους
- 1/2 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών
- 1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
- Για το ντρέσινγκ: 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί, 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο, 2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη, 1/4 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα βάζο.
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε καλά και προσθέστε επιπλέον αλάτι μόνο αν χρειάζεται (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα σας).
- Για να σερβίρετε, πασπαλίστε με επιπλέον ρίγανη (προαιρετικά). Σερβίρετε με κοτόπουλο, ψάρι, αρνί, μοσχάρι, οι επιλογές είναι ατελείωτες!