Υλικά
- 8 αρνίσια παϊδάκια
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ. σ. ξερή ρίγανη
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί κουζίνας στεγνώστε τα παϊδάκια και πετάξτε τυχόν θραύσματα οστών.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.
- Τοποθετήστε τα αρνίσια παϊδάκια σε ένα μεγάλο ταψί ή σε ένα μεγάλο πιάτο και περιχύστε με τη μαρινάδα απλώνοντάς την καλά στο κρέας με το χέρι σας. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε για μισή ώρα ή για πιο έντονη γεύση όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Πριν μαγειρέψετε τα παϊδάκια αφήστε τα να κάτσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
- Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (μαντεμένιο κατά προτίμηση ή γκριλ) σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Τηγανίστε τα παϊδάκια σε 2 παρτίδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος και μέχρι να γίνουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν σερβίρετε.
- Πασπαλίστε με λίγη επιπλέον αποξηραμένη ρίγανη για έξτρα γεύση και λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού.