Υλικά
- 450 γρ. ζυμαρικά
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
- 3 φλ. τσαγιού νερό
- 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου, αλατοπιπερώστε και αφήστε το κοτόπουλο να ροδίσει από τη μία πλευρά.
- Γυρίστε το κοτόπουλο και μετά προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, όσο ροδίζει και η άλλη πλευρά.
- Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές καλά, προσθέστε στην κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου, νερό και τα ζυμαρικά.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά, σκεπάστε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε να πάρουν βράση. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, ξεσκεπάστε και ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
- Ξεσκεπάστε και προσθέστε το μπρόκολο και ανακατεύετε συνεχώς καθώς το μπρόκολο αχνίζει μέχρι να εξατμιστούν τα υπόλοιπα υγρά.
- Προσθέστε το γάλα και το τυρί τσένταρ και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και να έχετε μια λεία σάλτσα τυριού.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι (για γεύση), το καγιέν και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε για άλλη μια φορά και μετά σερβίρετε.