Υλικά
- 375 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 2 φύλλα σφολιάτα για πίτα
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 2 1/2 κ. σ. καραμελωμένο κρεμμύδι
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- Σάλτσα ντομάτας, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόψτε κάθε λουκάνικο σε τρία ίσα μήκη (περίπου 5 εκ. το καθένα).
- Τοποθετήστε τα φύλλα ζύμης σε μια επίπεδη επιφάνεια και κόψτε κατά μήκος σε 18 λωρίδες πάχους 5 εκ.
- Για να φτιάξετε τα ρολά, απλώστε περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε κάθε κομμάτι ζύμης. Τοποθετήστε περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού καραμελωμένο κρεμμύδι στο άκρο που βρίσκεται πιο κοντά σας και από πάνω ένα κομμάτι λουκάνικο. Τυλίξτε για να δημιουργήστε τα ρολάκια.
- Κόψτε δύο σχισμές βάθους 1 εκ. στην κορυφή κάθε ρολού και τοποθετήστε τα ρολά, με τη σχισμή προς τα κάτω, σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείψτε με το αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 18 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
- Σερβίρετε ζεστά και συνοδέψτε, προαιρετικά, με σάλτσα ντομάτας.