Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 2 κοτσάνια σέλινο
- 1 αχλάδι
- 1 βολβό μάραθο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 μικρά ματσάκια ρόκα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τα καρύδια σε ένα ταψί και ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν και ψιλοκόψτε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, το μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
- Προσθέστε το σέλινο, το αχλάδι, το μάραθο και το κρεμμύδι (όλα κομμένα σε λεπτές φέτες) και ανακατέψτε να ενωθούν.
- Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρίξτε τη ρόκα, ανακατέψτε με το μείγμα αχλαδιών και σερβίρετε με τους ξηρούς καρπούς.