Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι
  • 2 κοτσάνια σέλινο
  • 1 αχλάδι
  • 1 βολβό μάραθο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 μικρά ματσάκια ρόκα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα καρύδια σε ένα ταψί και ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν και ψιλοκόψτε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, το μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
  3. Προσθέστε το σέλινο, το αχλάδι, το μάραθο και το κρεμμύδι (όλα κομμένα σε λεπτές φέτες) και ανακατέψτε να ενωθούν.
  4. Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρίξτε τη ρόκα, ανακατέψτε με το μείγμα αχλαδιών και σερβίρετε με τους ξηρούς καρπούς.