Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 5 αβγά
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Για το σερβίρισμα μέλι, καρύδια, κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, κάνοντας στη μέση μια τρύπα. Εκεί, προσθέστε τη ζάχαρη, τα αβγά, το λάδι και το αλάτι.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι και όταν δείτε ότι η ζύμη δεν ανακατεύεται άλλο ξεκινήστε το ζύμωμα με το χέρι. Με το ζύμωμα η ζύμη θα γίνεται όλο και πιο σκληρή.
- Μόλις αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα δώστε στη ζύμη το σχήμα κυλίνδρου.
- Κόψτε την ζύμη σε 5 ίσα μέρη και απλώστε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο, περίπου 60 εκ. x 60 εκ. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα που ανοίγει φύλλο για ζυμαρικά.
- Κόψτε τη ζύμη σε μεγάλες ορθογώνιες κάθετες λωρίδες και στη συνέχεια ξεκινήστε το τύλιγμα και το τηγάνισμα.
- Περάστε τη μία άκρη της λωρίδας ζύμης στο πιρούνι και κρατήστε την άλλη με το άλλο χέρι σας. Βουτήξτε το πιρούνι στην κατσαρόλα με το ζεστό λάδι και στριφογυρίστε το πιρούνι τυλίγοντας τη ζύμη γύρω γύρω μέσα στο λάδι, όσο η ζύμη ψήνεται. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές και ακουμπήστε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρετε τις δίπλες σε πιατέλα και ρίξτε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα.