Υλικά

  • 3 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα (περίπου 200 γρ. το καθένα), κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού πάστα κόκκινου κάρυ
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 2 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ. σ. σάλτσα ψαριού
  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι στον ατμό
  • Κλαδιά κόλιανδρου, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Τηγανίστε το σολομό, σε 2 δόσεις, για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ στο γουόκ για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε την πάστα κάρυ και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέστε το γάλα καρύδας και αφήστε να σιγοβράσει.
  3. Επιστρέψτε τον σολομό στο γουόκ με τις ντομάτες και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και τη σάλτσα ψαριού, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
  4. Σερβίρετε με ρύζι και κλωναράκια κόλιανδρου.