Υλικά
- 3 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα (περίπου 200 γρ. το καθένα), κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- Τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού πάστα κόκκινου κάρυ
- 400 ml γάλα καρύδας
- 200 γρ. ντοματίνια
- 2 κ. σ. χυμό λάιμ
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ. σ. σάλτσα ψαριού
- 2 φλ. τσαγιού ρύζι στον ατμό
- Κλαδιά κόλιανδρου, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Τηγανίστε το σολομό, σε 2 δόσεις, για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ στο γουόκ για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε την πάστα κάρυ και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέστε το γάλα καρύδας και αφήστε να σιγοβράσει.
- Επιστρέψτε τον σολομό στο γουόκ με τις ντομάτες και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και τη σάλτσα ψαριού, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε με ρύζι και κλωναράκια κόλιανδρου.