Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
- 1/4 κ. γλ. σκόνη τσίλι
- 1 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών Ρας ελ Χανούτ
- 1 κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια 2 εκατοστών
- 100 γρ. κόκκινες φακές
- 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
- 1 μικρό μάτσο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, και επιπλέον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια με μια πρέζα αλάτι για 7 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
- Προσθέστε το σκόρδο, το τσίλι και το Ρας ελ Χανούτ και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα την κολοκύθα και τις φακές, περιχύστε με το ζωμό και αλατοπιπερώστε για γεύση.
- Αφήστε να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει, σκεπάζοντας με καπάκι, για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Αλέστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και αφήστε να κρυώσει.
- Προσθέστε τα φύλλα κόλιανδρου, ανακατέψτε και σερβίρετε. Αν θέλετε γαρνίρετε με επιπλέον κόλιανδρο.