Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1/4 κ. γλ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών Ρας ελ Χανούτ
  • 1 κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια 2 εκατοστών
  • 100 γρ. κόκκινες φακές
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 1 μικρό μάτσο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, και επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια με μια πρέζα αλάτι για 7 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
  3. Προσθέστε το σκόρδο, το τσίλι και το Ρας ελ Χανούτ και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη.
  4. Ρίξτε στην κατσαρόλα την κολοκύθα και τις φακές, περιχύστε με το ζωμό και αλατοπιπερώστε για γεύση.
  5. Αφήστε να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει, σκεπάζοντας με καπάκι, για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  6. Αλέστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και αφήστε να κρυώσει.
  7. Προσθέστε τα φύλλα κόλιανδρου, ανακατέψτε και σερβίρετε. Αν θέλετε γαρνίρετε με επιπλέον κόλιανδρο.