Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινες φακές καθαρισμένες
  • ½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος




Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε σε λιωμένη μαργαρίνη το κρεμμύδι, να μαλακώσει. Προσθέτετε τις φακές, το ντοματοπελτέ και 3 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και βράζετε. Κατόπιν προσθέτετε το πλιγούρι και σιγοβράζεται για 25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και το πλιγούρι. Ρίχνετε τα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι, το κύμινο, τον δυόσμο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15-20 λεπτά. Με τη βοήθεια μεγάλου κουταλιού πλάθεται στρογγυλούς ή οβάλ κεφτέδες και τους βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να «σφίξουν». Αραδιάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με γουακαμόλε σως και φρέσκο ψωμί.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr