Υλικά

  • 1 φλιτζάνι χωρίς γλουτένη νιφάδες βρώμης
  • ¾ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1½ κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1½ φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας καθαρό σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • ¾ φλιτζανιού σταφίδες




Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ξηρά συστατικά μαζί με τα υγρά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Προσθέστε τις σταφίδες και αφήστε να «ηρεμήσει» για 10-15 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο βούτυρο και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία. Στη συνέχεια ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας από το χυλό στο τηγάνι και ζεσταίνετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνετε με το υπόλοιπο μείγμα, βάζετε τις τηγανίτες σε μια πιατέλα και σερβίρετε με μέλι και έξτρα σταφίδες.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr