Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 2 κ. σ. ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού
- 1/4 φλ. τσαγιού μισά πεκάν (προαιρετικά)
- 1 μήλο, κομμένο σε φέτες
- 12 φέτες ψωμί του τοστ
- 6 αβγά, χτυπημένα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Ζεστάνετε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και το σιρόπι καλαμποκιού σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, περίπου για 5 λεπτά.
- Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και πασπαλίστε με πεκάν.
- Τακτοποιήστε τις φέτες μήλου πάνω από το πεκάν και στρώστε τις φέτες ψωμιού πάνω από το μήλο σε δύο στρώσεις.
- Χτυπήστε τα αβγά, με το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και αφήστε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή σκεπάστε και τοποθετήστε το στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 με 45 λεπτά.