Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 κ. σ. ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού μισά πεκάν (προαιρετικά)
  • 1 μήλο, κομμένο σε φέτες
  • 12 φέτες ψωμί του τοστ
  • 6 αβγά, χτυπημένα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Ζεστάνετε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και το σιρόπι καλαμποκιού σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, περίπου για 5 λεπτά.
  3. Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και πασπαλίστε με πεκάν.
  4. Τακτοποιήστε τις φέτες μήλου πάνω από το πεκάν και στρώστε τις φέτες ψωμιού πάνω από το μήλο σε δύο στρώσεις.
  5. Χτυπήστε τα αβγά, με το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το αλάτι σε ένα μπολ.
  6. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και αφήστε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή σκεπάστε και τοποθετήστε το στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 με 45 λεπτά.