Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση κοφτά)
  • 180 γρ. σάλτσα πέστο
  • 1 φλ. τσαγιού πολτοποιημένες ντομάτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό από τα ζυμαρικά
  • 2 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
  • Φρέσκο βασιλικό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και κρατήστε 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό τους.
  3. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά όσο είναι ακόμη ζεστά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το πέστο και τις τριμμένες ντομάτες και ανακατέψτε.
  4. Σε ένα ταψί απλώστε τα μισά ζυμαρικά, πασπαλίστε με το μισό τυρί και επαναλάβετε.
  5. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  6. Σερβίρετε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο βασιλικό.